Informationskontoret
Sofievej 28
2900 Hellerup
Tlf.: 3962 1780
info@bahai.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

PRESSEMEDDELELSE
Skrevet af Inger-Cecilie Helbo
BAHÁ’Í-SAMFUNDET 
Sofievej 28, 2900 Hellerup

Kontakt: Lise Raben
tlf: 46 37 01 99 eller mobil: 41 16 51 95
 

4. april 2011

Iran:

Chok over dobbeltspil ved genindførsel af 20 års straf

Kun seks måneder efter at Irans appelret reducerede fængselsdommene over syv bahá’í ledere fra 20 til 10 år, har fangerne nu fået oplyst at den oprindelige dom på 20 år nu er genindført. The Bahá’í International Community har reageret med chok og forfærdelse over nyheden.

"Vi kan bekræfte at fængselsmyndighederne har fortalt de syv at appeldomstolens dom er blevet omstødt," sagde Bani Dugal, der er der er Det Internationale Bahá’í-samfunds hovedrepræsentant ved FN.

"Men hverken fangerne eller deres advokater har set noget på skrift og vi kan derfor ikke vide præcist på hvilket grundlag de reducerede fængselsdomme er blevet tilsidesat. Dog ser det ud til at der har været en anke fra statsanklageren, der kan appellere enhver retskendelse, som han mener, modsiger Shariah loven," sagde Dugal.

Så sent som i sidste måned blev det internationale samfund informeret om at dommene på 10 år var blevet bekræftet. Det skete da den iranske ambassade i Bruxelles præsenterede et dokument ved en orientering af Europaparlamentet, der tydeligt angav at retten oprindeligt udstedte 20 års domme for "spionage, handlinger mod national sikkerhed og etableringen af en ulovlig kult". Dokumentet, fortsatte imidlertid herefter med at sige at dommene senere var blevet genoptaget og "nedsat til 10 års fængsel."

Trods gentagne forespørgsler, har ingen nogensinde modtaget et officielt eksemplar af den originale dom eller appellens afgørelse, sagde Bani Dugal.

"Dette har alle tegn på et kunstgreb, beregnet til at gøre myndighederne i stand til at manipulere resultatet der hen hvor de ønsker det. Enhver retfærdig tilskuer kan se de iranske myndigheders dobbeltspil, grove kynisme og slette motiver i deres udøvelse af denne sag.

Fra den oprindelige 30 måneder lange ulovlige tilbageholdelse af de syv, gennem de omfattende uregelmæssigheder ved deres retssag og til at domstolene nægter at udlevere den officielle domsafsigelse til de sagsøgte eller deres advokater, demonstrerer myndighedernes handlinger at beslutningen om at idømme en hård straf var forudbestemt," sagde Dugal

Ovenstående er en forkortet version af en pressemeddelelse fra The Baha'i International Community. Læs hele artiklen på Bahá’í world News Service.

For yderligere oplysninger om bahá’íernes situation i Iran se:

eller kontakt Lise Raben 46 37 01 99 mobil 41 16 51 95

Fakta

De syv anklagede er siddende fra venstre Behrouz Tavakkoli og Saeid Rezaie og stående Fariba Kamalabadi, Vahid Tizfahm, Jamaloddin Khanjani, Afif Naeimi og Mahvash Sabet. Før de blev fængslet, tog de sig af de åndelige og sociale behov for Irans bahá’ísamfund, der har mere end 300.000 medlemmer. Mrs. Sabet blev arresteret 5. marts 2008 og de andre den 14. maj 2008. Der er lige nu 38 fængslede bahá’er i forskellige iranske byer.

 


 

tilbage til oversigten

Jorden er kun ét land og menneskeheden dets indbyggere.